Nieuws

Nieuw Kung Fu seizoen begint 30 augustus
De zomerstop van Pak Mei Kung Fu Amsterdam Zuid eindigt eind augustus, dan kunnen we weer lekker samen trainen. Samen werken aan zelfvertrouwen, conditie en zelfverdediging. In een vriendelijke en gezellige omgeving. Interesse? Vraag dan een gratis vrijblijvende proefles aan.

 

Chinees Nieuwjaar 2020
Afgelopen zaterdag was het weer zover: de viering van het Chinese Nieuwjaar in Den Haag. Een team samengesteld van Pak Mei Kung Fu clubs die les hebben gehad van mijn Sifu hielpen mee met de Lion Dance. Chinese leeuwen, draken en vuurwerk luidden het nieuwe jaar in. Ik heb gedrumd voor de optredens. Pak Mei Kung Fu Amsterdam Zuid doet zelf geen leeuwendans maar de muziek is iets wat ik zelf in het verleden veel heb gedaan dus ik doe graag mee met het team. Daarna gezellig en lekker met elkaar gegeten. Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Jubileum Choi Lee Fat België
Zondag 14 april 2019 was het jubileum van de Choi Lee Fat Kung Fu club van Wong Man Sun Sifu in België, een club waar we heel erg veel mee hebben samengewerkt. Het was dan ook superleuk om iedereen weer te zien. Ik demonstreerde de eerste vorm die je leert binnen onze club: de 'cross pattern fist' (十字拳):

Guo Shu Cup 2018
Elk jaar wordt er in Amsterdam het grootste Kung Fu toernooi van Nederland gehouden. Dit jaar was ook Philip Wong van onze club in Hong Kong aanwezig (Pak Mei Sai Keung Martial Arts Association, 白眉世強國術龍獅會). Ons contact gaat al terug naar 1999, veel mooie dingen meegemaakt samen. Volgende keer weer in Hong Kong hopelijk :D

Nieuw seizoen
19 September is het weer zover, dan start een nieuw seizoen bij Pak Mei Kung Fu Amsterdam Zuid. Interesse? Neem dan contact op voor een gratis, vrijblijvende proefles :-)

 

Chinees Nieuwjaar 2017
Dit jaar was het Chinees Nieuwjaar voor ons extra bijzonder. Onze Kung Fu familie (Pak Mei Sai Keung Martial Arts Association, 白眉世強國術龍獅會) uit Hong Kong was hier voor een groot aantal evenementen :D Kung Fu familie betekent in dit geval dat onze leraren les hebben gehad van dezelfde Sifu: Lee Sai Keung. Het is de groep die ik ook bezoek als ik naar Hong Kong ga om te trainen. Ze hadden een druk programma maar gelukkig was er ook de nodige tijd om elkaar te zien. Ook heel leuk om mee te doen met hun Kung Fu demonstratie in Amsterdam. Deze foto is bij het Surinaamse Consulaat bij een Chinees Nieuwjaar viering daar, Family Photo :D Ontzettend leuk iedereen weer te zien!

Hakka Kung Fu & Culture Festival, Hong Kong 2016
Toen Oluf in oktober in Hong Kong was is hem ook gevraagd mee te helpen met een Kung Fu demonstratie op het Hakka Kung Fu & Culture Festival. De keuze viel op stok. Hieronder een clipje van die demonstratie:

Hong Kong trainingsreis 2016
Het zit er weer op, weer zo'n fantastische trainingsreis naar het kloppend hart van het traditionele Kung Fu: Hong Kong. Na het overlijden van mijn Sifu hebben we het geluk dat we bij de club van zijn leraar terecht kunnen om ons verder te verdiepen in het Pak Mei Kung Fu. Dit maal ging het vooral om diepgang, kracht en toepassingen. Echt genieten! Ontzettend veel dank voor mijn Pak Mei Sai Keung Kung Fu familie daar!

Chinees nieuwjaar 2016: het jaar van de Aap
Kung Hei Fat Choi! Gelukkig Nieuwjaar :-) Afgelopen zaterdag was er weer de viering van het Chinese Nieuwjaar in Chinatown Den Haag. Een team van verschillende scholen die van mijn Sifu Jie Kon Sieuw hebben les gehad kwamen samen als 1 groep om een groot aantal winkels in te zegenen voor het nieuwe jaar. De leeuw brengt voorspoed en geluk en verjaagt het kwade. Wat een geweldige dag. Ontzettend gezellig om iedereen weer te zien en samen te genieten. Volgend jaar weer!

Jubileum Yat Hong Kung Fu Associatie
1 November was het 28 jarig jubileum van de Yat Hong Kung Fu en Dragon/Lion Dance Associatie. Een gezellig samenzijn met de traditionele Kung Fu community in Nederland met lekker eten en veel Kung Fu demonstraties. Ik demonstreerde Ying Jow Nim Kiu (鷹爪黏橋). Het doel van deze vorm is om fel achter je tegenstander aan te jagen. Hij heeft dus fel en actief voetenwerk, gecombineerd met snelle handtechnieken.

Met de Sifu's van andere stijlen in Nederland en België.


Start in nieuwe zaal

6 oktober zijn de trainingen van start gegaan in een bescheiden zaaltje. Doel is om zo snel mogelijk te verhuizen naar een grotere gymzaal.

 

Maanfeest 2015 Den Haag
26 september is in Den Haag het traditionele Chinese Maanfeest gevierd met een Asian food fair en demonstraties & workshops van Chinese cultuur. Een van de onderdelen was een korte demonstratie van Pak Mei Kung Fu. Oluf heeft Si Moon Pa Qua (四門八卦) en Stok (大陣棍) gedemonstreerd. Daarna gezellig Chinees eten :-)

Chinees Nieuwjaar 2015 Den Haag
21 februari was de viering van het Chinese Nieuwjaar in Den Haag. Een team van diverse Jie Kon Sieuw Pak Mei clubs uit Nederland en België heeft meegeholpen met het uitvoeren van de traditionele Chinese Leeuwendans.

 
     

Hong Kong Maart 2014
Maart 2014 zijn we weer naar Hong Kong geweest om daar onze ‘kung fu familie’ te ontmoeten, dat wil zeggen uit dezelfde lijn als onze Sigung. Het was geweldig iedereen weer te zien en om daar zo dicht bij de bron te kunnen trainen. Iedereen bedankt voor een geweldige tijd!

 

Agenda